Top Biciclete Electrice în 2022

În articolul de astăzi vom dezvolta un top de biciclete electrice din gama Bimax, bazat pe mai multe criterii, printre care: cele mai cumpărate biciclete electrice, cele mai performante, cele care au cea mai mare autonomie.

Table of Contents

Ce este o bicicletă electrică?

E bine ca înainte de a intra direct în conținutul articolului, să te punem la curent în caz că ești noi în acest domeniu.

Bicicleta Electrică este un mijloc de transport modern, inovator, gândit în special să te ajute să mergi mai mult pe bicicletă datorită motorului electric care te asistă, astfel putând să o folosești zi de zi fără să te gândești că o să obosești prea mult sau că sunt prea mulți km și o să dureze prea mult timp până ajungi la destinație. Practic, față de o bicicletă „normală”, o bicicletă electrică așa cum îi spune și denumirea, are în plus: un motor electric, un acumulator, un display pentru setări, un încărcător, un senzor care îi spune motorului să acționeze în timp ce noi pedalăm.

Cam asta este baza bicicletelor electrice, componentele sale au fost descrise mai pe larg în acest articol pe care îți recomandăm de asemenea să îl citești.

Biciclete Electrice – Top Performanță

Începem prima categorie de clasificare a bicicletelor electrice de pe Bimax, după performanța acestora.

1. Bicicleta Electrică GS25

Topul bicicletelor electrice în 2022 clasează pe primul loc Bicicleta Electrică GS25, produsă de KUBA/RKS din Turcia. Bicicleta este echipată cu un motor central produs de YADEA, denumit FUSION, care folosește același sistem de senzori ca și automobilele pentru a răspunde foarte rapid cererii ciclistului. Acest motor mai știe când urci o pantă, când cobori, când bate vântul din față și ajustează nivelul de asistare astfel încât pentru tine condițiile par ideale.

biciclete electrice performante

Dar asta nu este tot, GS25 are frâne hidraulice față spate, un range între 60 și 100km am putea spune, în funcție de nivelul de asistare dorit de tine.

2. Bicicleta Electrică RS3 PRO

RS3 PRO, după cum îi spune și numele, este o bicicletă electrică varianta Profi deoarece jantele ei sunt din aliaj de aluminiu, astfel întreținerea lor este extrem de minimă. Dotată cu un acumulator cu celule Samsung, durata sa de viață este destul de lungă, deci nu ai prea multă treabă cu această bicicletă.

bicicleta electrica rs3 pro

Pe lângă jantele fără întreținere și anvelope FAT TIRE care se pretează pe orice tip de teren, bicicleta RS3 este și pliabilă.

Biciclete Electrice – Top Autonomie

La fel ca și în cazul de mai sus la top performanță, bicicleta electrică GS25 are și cea mai bună autonimie, fiind echipată cu un acumulator LITIU-ION de 36V, 13Ah direct din fabrică, pe când celelalte modele sunt echipate de obicei cu celule între 10.4-12Ah.

Locul 2 – Bicicleta Electrică XR-6

Din experiența noastră, clienții care achiziționează această bicicletă electrică nici măcar nu știu că e una de top când vine vorba de autonomie, cei mai mulți o aleg pentru simplu fapt ca are un design irezistibil!

XR6 are o autonomie de aprox 40-60km (în funcție de treapta de asistență folosită) și chiar are, am testat-o noi.

bicicleta electrica xr6

Deși pare o baterie mică la o simplă privire, trebuie să știți că bateria acestei biciclete cât și instalația electrică este pe 48V ceea ce ajută la consum în mers.

Biciclete Electrice – Top vânzări în 2021-2022 (prezent)

Cel mai interesant top de Biciclete Electrice este cel al vânzărilor, deoarece aici tot timpul apar surprize.

1. MB6 – Cea mai vândută bicicletă electrică

Am prezentat mai sus cele mai performante biciclete, cele cu autonomia cea mai mare, însă tot timpul, cea mai cumpărată bicicletă electrică a fost cea mai ieftină.

mb6 cea mai ieftina bicicleta electrica

Cum MB6 este cea mai ieftină bicicletă electrică din gama Bimax și a fost și este cea mai vândută de când are acest statut în categorie. De foarte multe ori, oamenii nici nu se mai uită ce caracteristici are, este cea mai ieftină și asta e tot ce contează când vrei bicicletă electrică și nu te interesează detalii, dar trebuie precizat că este o bicicletă electrică bună deaorece:

 • E ușor de întreținut fiind foarte simplă.
 • Se pretează pentru oricine, atât bărbați cât și la femei (am observat că o achiziționează foarte mult poștașii indiferent de gen).
 • Acumulatorul este destul de mic (36V 10.4Ah) și nu e costisitor la înlocuire.
 • Are roți mari, prinzi repede viteza maximă.
 • Deși cea mai ieftină bicicletă electrică, are lumini atât în față cât și în spate.

Recomandările noastre

Ca vânzători de biciclete electrice cu activitate începută de prin 2012-2013, avem câteva recomandări pentru cei care îți doresc un astfel de produs:

 1. Nu alegeți să vă luați de început una second-hand, este loterie. Poți să bagi mai mulți bani în ea decât ai da pe una nouă.
 2. Alegeți doar biciclete electrice cu certificat de conformitate dacă circulați pe drumurile publice, dacă aveți una improvizată și circulați pe străzi și faceți un accident, sunteți pe deplin responsabili, chiar dacă nu e vina voastră deoarece circulați cu un mijloc de transport neomologat.
 3. Calculați autonomia de care aveți nevoie înainte de a achiziționa o bicicletă electrică. Cele nmai multe modele ale noastre le putem dota chiar și cu dublă baterie pentru o autonomie de 2 ori mai mare dacă este cazul.
 4. Recomandăm să citiți articolele noastre de întreținere de pe blog pentru a crește durata de viață a produsului, până la urmă sunt banii voștri în joc și trebuie să îi economisim cât mai bine.

Dacă dorești, poți să ne lași în comentariu care este bicicleta ta electrică preferată și de ce anume, ce îți place cel mai mult la ea (caracterisitici care te impresionează, dotări, etc).

5 comentarii la „Top Biciclete Electrice în 2022”

 1. MB 6 : Care este pretul ? Din ce este cadrul ? Este pliabila ? unde este amplasat motorul ? Nu dati nici un fel de date tehnoice si pret despre bicicleta ci doar o laudati ca-i ieftin ( IEFTIN E CEVA RELATIV PT. UNII 3000 e ESTE IEFTIN PT. ALTII E ENORM )

  Răspunde
 2. Am cumparat o bicicleta XR6 de un an si sunt foarte multumit de ea.Nu este o bicicleta pentru,,acrobati,, este destul de grea 32 kg dar este foarte stabila pe drum cea ce este si necesara pentru siguranta.(in 3 secunde ajunge la 25 km/ora )Am facut cateva ori si naveta cu bicicleta pe drum si cu pante destul de mare dar daca se foloseste cu simt schimbatorul si treptele de asistenta,nu afecteaza bateria.(Nu scade brusc bateria)Am facut aproximativ 28 de km dus-intors, fara efort si bateria era la 84-86% deci sunt foarte multumit.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.