Biciclete/scutere electrice prin Programul Rabla 2020

Deși despre acest subiect am mai scris și la început de 2018 când au fost de asemenea zvonuri lansate de presă și TV despre lansarea unui program Rabla pentru biciclete electrice sau scutere electrice, dorim să clarificăm situația anului 2020.

Pot cumpăra o bicicletă electrică prin Tichet Rabla în 2020?

Potrivit Ordinului 323/27.02.2020 de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor bicicletele electrice nu se pot achiziționa prin programul Rabla Plus, cel puțin în anul 2020.

Pot cumpăra un scuter electric prin Tichet Rabla în 2020?

Potrivit Ordinului 323/27.02.2020 de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu se pot achiziționa prin programul Rabla Plus scutere electrice, cel puțin în anul 2020.

Ce vehicule electrice se pot cumpăra prin Rabla 2020?

  • autovehicul electric hibrid – autovehicul hibrid care, pentru a-şi asigura propulsia mecanică, preia energie din două surse de energie stocată, montate pe vehicul: un combustibil consumabil, respectiv un dispozitiv de stocare a energiei electrice (de exemplu: baterie, condensator, volant/generator etc.) care are o sursă de alimentare externă – Plug-in şi care generează o cantitate de emisii de CO2 de maximum 50 g/km NEDC, în regim de funcţionare mixt.
  • autovehicul pur electric – orice autoturism, autoutilitară uşoară, autospecială/autospecializată uşoară sau cvadriciclu, propulsat/propulsată de un motor electric cu energie furnizată de baterii reîncărcabile, alimentate de o sursă externă de energie electrică, clasificat ca vehicul cu emisii poluante zero.
  • cvadriciclu – autovehicul aparţinând categoriilor de folosinţă L6e sau L7e, aşa cum sunt acestea definite în cuprinsul RNTR 2: categoria L6e – cvadriciclu uşor, respectiv autovehicul cu patru roţi a cărui masă în ordine de mers este de cel mult 425 kg, exclusiv masa acumulatorilor, având viteza maximă constructivă de cel mult 45 km/h şi echipat cu maximum două locuri șezând și cu un motor electric având o putere netă continuă maximă de cel mult 4 kW pentru vehiculul subcategoria L6e-A sau respectiv 6 kW pentru vehiculul subcategoria L6e-B; categoria L7e – cvadriciclu greu, respectiv autovehicul cu patru roţi, altul decât cvadriciclul uşor, având masa în ordine de mers de cel mult 450 kg pentru vehiculul destinat transportului de pasageri sau respectiv 600 kg pentru vehiculul destinat transportului de mărfuri, exclusiv masa acumulatorilor, viteza maximă constructivă de cel mult 90 km/h şi echipat cu maximum patru locuri și cu un motor a cărui putere maximă netă este de cel mult 15 kW;
  • motocicletă electrică – autovehiculul aparţinând categoriei de folosinţă L3e sau L4e cu două, sau cu trei roți, acționată de un motor electric, având o putere nominală continuă mai mare de 4 KW și o viteză maximă constructivă mai mare de 45 km/oră.

Unde pot vedea sursa acestor informații?

Deaorece ne ”lovim„ de câteva telefoane/zi în care ni se pun întrebări total eronate despre programul rabla, vă recomandăm să vă informați numai de la sursă despre aceste beneficii oferite de către AFM:

https://www.afm.ro/vehicule_electrice_ghid_finantare.php

Modele Biciclete Electrice care ți le poți permite și fără Tichetul Rabla

RN3

Cea mai ieftină bicicletă electrică din oferta Bimax (la data scrierii acestui articol) este Kuba RN3. Dacă ai până în 100kg, aceasta va reuși să te asiste să te deplasezi pe o distanță de 25-45km, în funcție de greutate, denivelări, starea vremii.

bicicletă electrică RN3

TRD-10

Puțin peste modelul de mai sus, vine Bicicleta Electrica TRD-10. Ca plusuri față de modelul anterior, are furca față cu suspensii și un sistem antifurt gata integrat.

2 comentarii la „Biciclete/scutere electrice prin Programul Rabla 2020”

  1. Va-m mai scris dar nu am primit nici un răspuns , in leg. Cu bitța. mea despre care v- am spus ca i- am cumpărat un controlat 350 w , 48 V am făcut toate legăturile de la punctul 1 din manual , inclusiv inițializarea sens care este bun dar motorul tot nu pornește de la accelerației sau pedale , Menționez ca bicicleta este un ZT 8 cumpărat tot de la BIMAX. RO precum și controlerul

    Răspunde
    • pot fi multe cauze. daca motorul porneste la initializare sens atunci gresiti undeva la alte legaturi. De preferat ar fi sa va adresati unui service deoarece e greu telefonic de diagnosticat.
      PS: Comentariul nu prea are legatura cu subiectul din acest articol, pe viitor va rog sa alegeti un articol mai relevant.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.