Este posibil să ai și tu o bicicletă electrica Sparta defectă sau cu un cod de eroare pe display. Trebuie să ști că dacă bicicleta are un cod de eroare care necesită actualizare software, aceasta nu se mai poate repara deoarece softurile sunt disponibile doar la service-urile lor din Germania și din Olanda.

Ce se poate face?

Dacă totuși dorești să repari aceasta bicicletă, trebuie să ști că este necesar să înlocuiești controller-ul care se află tocmai în motor.

motor bicicleta electrica sparta

Chiar dacă din acest motor ies 3 fire în exterior, trebuie să știți că nu sunt cele 3 faze ale motorului ci după cum umrează: 2 pentru alimentare și unul cu semnal PWM pentru rotirea motorului. Cum mai toate bicicletele electrice folosesc senzor hall pentru rotirea motorului, sunt foarte slabe șansele să găsești o accelerație cu semnal de ieșire PWM.

Astfel că pentru a face o astfel de bicicletă electrică funcțională trebuie să depistați cele 3 faze ale motorului și să le scoateți în exterior, ulterior să le conectați la un controller care funcționează în mod sensorless, adică fără senzpri hall. (Cel folosit de noi pentru reparația acestei biciclete este cel de aici.)

Mai trebuie să montați un senzor pedelec sau o accelerație și bicicleta poate fi folosită din nou. Atenție, aceste biciclete fiind construite să funcționeze doar prin asistare la pedalare, au putere destul de mică.

controller bicicicleta sparta 24v

banner bimax

Categorie: Cum/ce facem?, Informatii, Tutoriale
Taguri: , , ,
Data postarii: februarie 25, 2018

4 comentarii la articolul “Reparație Sparta Ion M’Gear

  1. De unde asputea lua piese pentru bicicleta mea electrica. As vrea sa cumpar motorul ca sal scimb , senzorul pedalier, acceleratia,si displayul ca al meu este defece. Puteti sami spuneti de unde pot cumpara sau de pe ce sait. Sunt din romania. Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Social Media