Anul 2017 pare a fi cel care aduce foarte multe inovații de la producătorii noștri de vehicule electrice, iar în acest articol o să discutăm despre una aparte, mașinuța electrică pe care o parte dintre voi ați văzut-o deja pe Facebook și totodată ne-ați cerut informații suplimentare despre ea.

Pentru cei care încă nu știu, Z-Tech a început producția a două game noi de vehicule electrice, una pe 3 roți și una pe 4 roți, ambele având câte două nivele de echipare. De această dată nu este vorba de biciclete electrice ci de automobile electrice în toată regula, apropiate de piața europeană (Renault Twizy, etc)

masina electrica z-tech

Caracteristici tehnice de bază la modelele cu 4 roți

Versiunea cea mai performantă, cu 4 roți are următoarele dotări:

 • Motor de 3 KW;
 • Grup de 2 acumulatori a câte 60 V/45 Ah fiecare;
 • Autonomie de 100 km;
 • Viteza maximă este de 45 km/h.

Cealaltă versiune pe 4 roți are motorul de 2 KW și un singur grup de acumulatori de 72 V și 45 Ah, iar autonomie se îndreaptă spre 60 km.

Oricare din cele 4 variante (atât cele cu 3 roți cât și cele cu 4) pot transporta două persoane a căror greutate să nu depășească 150 de kg, iar încărcarea de la prizele normale de 220-240 V se face în minim 8 ore.

Ca să vă faceți o idee despre cum arată mașina electrică pe trei roți, atașăm mai jos o imagine de catalog:

ztech bike masina electrica 3 roti

Caracteristici tehnice de bază la modelele cu 3 roți

Variantele pe 3 roți au în dotare câte un motor de 1 KW, respectiv 2 KW, cu autonomie între 70-80 de km deservită de un grup de acumulatori de 72 V/45 Ah atât la modelul de 1 KW cât și la cel 2 KW, iar sistemul de frânare este cu discuri de frână hidraulice.

Prețuri

Revenind la varianta pe 4 roți și cea mai puternică (3 KW), vă putem spune că prețul pentru clienți va fi în jurul sumei de 28200 de lei, însă fără transport. În orice caz, un astfel de automobil considerăm că trebuie văzut înainte de a fi achiziționat și nu poate fi livrat door-to-door ca și o bicicletă electrică, prin curier rapid, însă studiem cele mai bune variante pentru a vi le prezenta cât mai aproape și sistemul de achiziție să fie cât mai simplu.

Se înmatriculează?

Spre dezamăgirea multora dintre cititorii noștri, aceste autovehicule electrice trebuie înregistrate la Primăria de care aparțineți, deoarece se încadrează în categoria mopedelor.

Totodată, dacă sunt considerate mopede, necesită și atestat sau permis de conducere pentru a putea circula pe drumurile publice.

La Salonul Bicicletei 2017 de la București, publicul a fost plăcut surprins să vadă tendința spre care ne îndreptăm și evoluțiile vehiculelor electrice, așa că mașinuța a fost unul din cei mai puternici magneți.

masina electrica 3kw romania

Așteptăm opiniile voastre despre aceste produse noi!

banner bimax

Categorie: Informatii, Nou în Industrie, Produse
Taguri: ,
Data postarii: aprilie 10, 2017

19 comentarii la articolul “De la biciclete electrice la automobile electrice

  1. Buna ziua,
   Suntem la stadiul de omologari, etc. Dupa cum bine stiti, la noi in tara e mai greu. Mai avem de rezolvat problema transportului si pe urma ne putem apuca de distributie.

   1. Buna ziua,
    masinutele astea pe 3 sau 4 roti trebuiesc omologate inainte de a fi puse in circulatie ? Nu vin cu conformitate cu standardele EU ? Adica nu sint decit de poza ? Nu trebuiesc inmatriculate la RAR ? nr, ITP, RCA), doar la Primarie ?

    1. In Romania degeaba vin cu certificat de conformitate europeană. E nevoie de rar. La tot ce vindem noi și se supune eliberare de civ, be ocupam noi, clientul primește toate actele.

 1. Buna ziua!
  Presupunand ca o tricileta electrica are sub 350 kg, motor sub 4kw si viteza sub 25 km ora mai trebuie permis si omologare?
  De ce trebuie modeul cu 3 roti de mai sus omologat? (ce articole din lege genereaza aceasta nevoie?)
  Multumesc,

   1. Deci singurul lucru care face vehicolul descris de Cristi sa fie considerat moped este viteza?

    Daca i se modifica motorul sa nu poata merge mai repede de 25 km/h, se poate conduce fara permis si inmatriculare?

 2. Aștept cu mare drag varianta pe 3 roti. Am deja un Renault Twizy si sunt extrem de mulțumită. Îmi iubesc aceasta mașina fără costuri. Excelenta.

  Varianta pe 3 roti este Friesen scuter? Aștept sa aduceți si vreau sa-mi iau una.

  1. Oana, te rog lumineaza-ma cu al tau tweeze. De cind il ai, ce viteza maxima, si pret de achizitie te rog. Sunt topit dupa ele.

   1. L-am cumpărat acum un an. Este excelent, i-l ador. Este modelul 85 km/h, deci trebuie permis B1 sau B. Facebook:O__________ pt mai multe informații

  2. Oana, cum faci cu bateriile de schimb, cit te costa contractul ? poti duce un pasager in spate pe Twizy ? Asta poate. Dar are doar 45km/h si e triciclu, adica trebuie ocolite toate gropitele ca roata are diam mic. Eu tot 4 roti as prefera.

 3. Ar fi tare interesant un incarcator solar instalat pe acoperis. Avati asa ceva in vedere? Cam ce caracteristici tehnice ar avea incarcatorul solar?

  1. hmmm, deocamdata nu avem buget pentru „jucarii” desi ne-a trecut prin cap… Se poate face, totul depinde de performanta panourilor solare, de preferant monocristaline. Noi avem o instalatie de fotovoltaice cu care mai testam. Productia este buna.

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Scutere electrice conduse fără permis (2019)
Cum se leagă în serie bateriile?
Scheme controller-e pentru biciclete electrice
Informații privind circulația pe drumurile publice a Vehiculelor Electrice
Diferența dintre motorul cu perii și cel fără perii
Cum conectăm accelerația la o bicicletă electrică?
Se înmatriculează la RAR trotinetele/scuterele electrice?
Bicicleta electrică de 2000 lei cu autonomie de 80 km
Bateriile Plumb Acid la bicicleta electrica
Cum se schimba controller-ul la o trotineta electrica?
Social Media