Asta putem spune despre Grant Walter, un om din Australia care s-a hotărât să își creeze o vacanță ceva mai lungă alături de bicicleta electrica pe care cumpărat-o din Europa cu scopul de a face turul acesteia.

Cum ia venit ideea?

Fiindcă îi plăcea mult să pedaleze, de multe ori era nevoit să transporte bicicleta din Australia cu avionul pentru că era singura modalitate de a părăsi acest teritoriu și asta era pentru el destul de inconfortabil așa că a decis să aterizeze undeva în Europa singur, punct în care să achiziționeze o bicicletă electrică.

Traseul

După ce și-a cumpărat bicicleta electrică din Stuttgart, a pedalat până la Paris unde a petrecut câteva zile alături de fratele său, loc în care s-a urcat într-un tren special pentru ”oameni cu biciclete” și a călătorit la Berlin. Mai jos, vedeți o imagine cu bicicleta electrică a sa în trenul de care vă spuneam.

tren pentru biciclisti berlin

De la Berlin, a plecat spre Praga, pe urmă la Viena după care a ajuns în Budapesta, iar în momentul în care am scris acest articol (25.03.2015) se afla la Zagreb (Croația) de unde urmează să plece mai departe.

Bineînțeles că pe lângă aceste orașe, a trecut prin multe alte zone frumoase, călătorind în jur de 80-100 km pe zi destul de ușor spune Walter, cu pauze de cafea, aprovizionare, fotografii, etc.

Despre bicicleta electrică a lui Walter

A costat în jur de 3000 de euro (în mare parte Bosch) cu tot cu accesorii și ne povestește că la început și-a făcut destul de multe griji din cauza autonomiei deoarece în primele zile s-a descărcat puțin mai repede. Totul a revenit la normal după ce câteva zile în care și-a mai ”ajustat” și felul de a pedala.

Walter ne mai spune că bicicleta electrică consumă foarte tare bateria la urcarea pe munți dacă nu știm să alegem pinionul corespunzător, deoarece senzorii detectează efortul depus în moduri diferite.

Multă lume se întreba cum poate parcurge distanțe așa mari într-o zi și nu credeau că este posibilă o așa autonomie.

Dacă te gândești că vrei să faci turul Europei pe bicicletă, trebuie să ști că există și o comunitate care te cazează gratuit și îți oferă sfaturi, indiferent unde te-ai afla. Găsești informații pe site-ul lor, Warmshowers.

banner bimax

Categorie: De Weekend
Taguri: , , ,
Data postarii: martie 25, 2015

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Scheme controller-e pentru biciclete electrice
Scutere electrice conduse fără permis (2019)
Informații privind circulația pe drumurile publice a Vehiculelor Electrice
Cum se leagă în serie bateriile?
Diferența dintre motorul cu perii și cel fără perii
Cum se schimba controller-ul la o trotineta electrica?
Cum funcționează o bicicletă electrică?
Controller universal pentru bicicleta electrica
Bicicletă cu motor electric fără permis?
Tabel mărimi cască moto / scuter
Social Media