Cum se desface un motor Bafang BBS02?

Dacă tot vine weekendul, am zis să facem un articol pentru cei care le place să mai și meșterească la biciclete electrice.

Despre motorul Bafang BBS02

Bafang este un producător de motoare pentru biciclete electrice foarte cunoscut la noi în România pentru că face motoare puternice și au început prin a produce motoare care se pot ușor monta pe orice bicicletă normală în vederea transformării ei în una electrică, mai mult pentru mers pe munte.

BBS02

BBS02 este un motor fără perii (brushless) de 48V, putere maximă de 750W și un cuplu maxim de 120nM, deci după cum ziceam și mai sus, vine sub formă de kit și se transformă o bicicletă normală în una electrică, montându-se în locul axului pedalier.

Pentru că este foarte popular, asta înseamnă că uneori se mai și strică sau mai are nevoie de câte o revizie din când în când, astfel că nouă ne-au trecut câteva prin mâini la service. Cred că cel mai des acest motor se strică din cauza că nu este servisat la timp și pentru că este suprasolicitat.

Dacă ești unul dintre acei oameni „tehnomaniac” atunci cred că ți-ar prinde bine acest video atunci când vrei să desfaci motorul pentru întreținere:

Dacă ți se pare prea complicat și nu vrei să îți mănânci o jumătate de zi cu schimbatul rulmenților din acest motor, cu gresarea lui, îl poți trimite prin curier la noi la service și ne vom ocupa noi de el.

De-a lungul timpului, am reparat fel și fel de motoare fără perii, poți vedea câteva exemple aici și aici. Mai sunt și altele dar le găsiți voi răsfoind blogul…

Dacă îți plac astfel de articole, lasă-ne un comentariu mai jos și ne vom strădui să postăm mai multe 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.