Verificare senzor Pedelec ZT-09

Cum folosirea pedalelor este obligatorie și la bicicleta electrică Z-tech ZT-09 pentru a se încadra în categoria bicicletelor electrice fără înregistrare și permis, de multe ori ne întreabă clienții cum pot verifica senzorul care pornește motorul cînd pedalăm sau cum îl „reparăm” dacă acesta nu mai funcționează.

Ce este senzorul PEDELEC?

senzor pedelecSenzorul Pedelec este format din 2 componente, la fel ca și in imaginea alăturată. Un senzor propriu zis și un disc cu magneți pe care îi citește senzorul în momentul în care rotim pedalele.

Cum îl identific la ZT-09?

Pentru a-l identifica trebuie să desfaceți șaua, să ridicați bateria și să vă uitați prin acest orificiu în zona pedalelor.

pozitie senzor pedelec

Ce trebuie să verific efectiv?

Distanța dintre senzor și discul cu magneți nu trebuie să fie mai mare de 1-3mm. Dacă este mai mare, senzorul nu mai citește când se învârt pedalele, prin urmare nu știe să pornească motorul.

Dacă discul cu magneți ating efectiv senzorul, acesta se va deteriora și iarăși nu va mai funcționa pe viitor.

Cum verific?

Păi după ce dați bateria jos, învârtiți de pedale iar discul cu magneți trebuie să nu se distanțeze de senzor. Dacă se distanțiază, îl împingeți sau depărtați cu mâna până ce obțineți o rotație fără să se modifice poziția lui sau „fără a face opturi”.

Video

8 comentarii la „Verificare senzor Pedelec ZT-09”

  1. Salut, si felicitari ptr ceea ce faceti… Intrebare (de fapt mai multe): doresc sa montez un senzor de pedalare pe roata din fata, ca sa nu mai fie nevoie sa pedalez uneori, ci doar sa mearga asemenea unei trotinete, pe care sa-l actionez dintr-un switch, ca la opriri sa nu forteze nici motorul si nici tensiunea din instalatie.. Senzorul de fata trebuie sa fie identic cu cel de la pedalier (avand in vedere ca rotatia rotii fata e mult mai mare fata de pedalier)? Bicicleta este marca Prophete, are motorul pe spate (pe el scrie Trio, dar este identic Bafang) iar controlerul ei este unul mic, cam cat un pachet de tigari, montat in capacul de jos al bateriei si imbracat tot intr-un silicon impotriva umezelii cred. Este limitata legal la 25 km/h, dar am vazut pe internet ca din setarile display-ului se poate schimba pana la 45 km/h. Problema este ca la acelasi tip de display (Trio, AEG, Blaupunkt, Bafang) pe internet se pot schimba valorile de la roti si viteza, iar la mine nu, ca si cum functiile ar fi blocate. Vreo idee daca v-ati mai lovit de asa ceva? Multumesc mult.

    Răspunde
  2. Buna ziua. Am cumparat un controler universal de la bimax si are senzor de pedale.
    Vreau sa îl folosesc la o trotineta as putea sa anulez senzorul cumva? Nu porneste trotineta.
    Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.