GeoOrbital Wheel – roata electrică pentru orice bicicletă

GeoOrbital, un start-up nou care caută investitori pe KickStarter are ca și motto: „Transformați bicicleta în una electrică în numai 60 de secunde”.

Este vorba de o roată electrică de 26” sau 28” care se montează în locul celei din față la orice bicicletă normală. Diferența dintre un Kit clasic de transformare și GeoOrbital este că această roată include controller-ul, motorul și bateria, fără a mai fi necesar de a instala alte sisteme.

GeoOrbital montare

Varianta pe 26” are un motor de 36V și 500W, o baterie de 6 Amperi, marca Panasonic, cu un timp de încărcare de 3 ore, iar viteza maximă este de 25km/h.

Cu ajutorul pedalării putem să obținem o autonomie de aproximativ 50 de km, iar fără pedalare, autonomia se învârte in jurul a 20km.

geoorbital pe bicicleta

Prețul de vânzare se va situa in jurul valorii de 950$ (~ 3800 Ron) care include tot kit-ul, inclusiv controller-ul se află în roată.

S-a ales o anvelopă plină pentru a scăpa de grija penelor de cauciuc și mai mult, au făcut atâtea experimente cu densitatea și greutatea cauciucului până ce au ajuns la caracteristicile pe care le are o anvelopă normală de bicicletă.

anvelopa plina bicicleta

Mai multe imagini, videoclipuri, cât și detalii tehnice despre proiect puteți găsi pe Kickstarter!

Părereri:

  • Cu cât alegem o variantă cu roată mai mare cu atât autonomia v-a crește cu acest sistem;
  • Nu știm ce se întâmplă în cazul în care roata începe să se ovalizeze.
  • Nu știm cât de mult o să prindă prețul pentru România deși pare a fi unul corect (acumulator Litiu-Ion, anvelopa de calitate, etc..)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.