Cum să alegi corect mărimea pentru casca de scuter/moto

O cască pentru motocicletă, scuter sau chiar pentru bicicletă, trebuie folosită nu doar pentru a îndeplini cerințele legale ale codului rutier ci și pentru siguranța tadeoarece te poate salva de multe probleme pe care nu poți să le previi, ca de exemplu un derapaj pe pietriș, un impact cu un alt biciclist, un impact cu un autoturism, chiar și din lateral care te poate dezechilibra, șosea umedă, explozie de anvelopă, etc..

Am scris în trecut un tutorial și pentru casca de ski și dorim să reamintim că este foarte important următorul aspect: casca nu trebuie să strângă sau să apese tare pe cap.

Cu ce măsor circumferința?

Căștile au mărimi internaționale, de aceea este necesar să vă măsurați circumferința capului cu un centimetru moale (ca și cele folosite în croitorie și le găsiți la menaj, magazine 38) sau cu o ață pe care o întindeți și o măsurați ulterior cu ruleta.

Cum măsor?

Se măsoară exact deasupra urechilor și la 2 cm deasupra sprâncenelor.

Cum aleg casca?

Noi avem în ofertă căști fabricate de Zeus, pentru care avem și tabelul de conversie din cm în mărimi internaționale. În funcție de circumferința măsurată, alegi casca potrivită conform tabelului de mai jos:

tabel marimi casca zeus

Pe bimax.ro avem cateva modele de căști de actualitate, dacă vrei să le vezi, poți da click pe imaginea de mai jos:

modele casti scuter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.