Tu ieși La Plimbare Pe Vreme Rea?

Am intrat deja în sezonul ploios/friguros și trebuie să ne pregătim din timp dacă suntem posesori de vehicule pe 2 sau 3 roți!

Întrebarea noastră de azi pentru voi este:

Tu ieși cu bicicleta, trotineta, scuterul, tricicleta electrică pe vremea nefavorabilă?

În general noi la Bimax folosim vehiculele noastre electrice din dotare atât timp cât nu este zăpadă sau extrem de frig și din discuțiile avute cu clienții noștri, majoritatea procedează la fel, mai ales cei care depind foarte mult de vehiculele electrice pentru a se deplasa și a-și asigura nevoile de zi cu zi. În zona de comentarii de mai jos te rugăm să ne spui și tu dacă folosești vehiculul tău în perioada toamnă/iarnă și de ce accesorii te folosești pentru a face plimbările/necesitățile de deplasare cât mai confortabile.

Cu bicicleta electrică prin ploaie în drum spre Bimax, Bistrița.

Ce accesorii folosim/recomandăm noi pentru perioada ploioasă sau friguroasă pentru tine?

Ca și echipament în perioada toamnă/iarnă noi recomandăm să aveți următoarele lucruri la voi:

 • O pereche de mănuși impermeabile (sunt bune pentru diminețile răcoroase dar și atunci când plouă)
 • O perelină ploaie ușoară tip portmoneu (se găsește de exemplu în Decathlon și se adună într-un buzunărel de dimensiunea unui portmoneu.
 • Casca de protecție, dacă este open face (nu de bicicletă MTB) protejează și urehile și capul de ploaie.
 • Dacă folosești scuter sau tricicletă electrică îți recomandăm să instalezi un parbriz de protecție sau o protecție antiploaie. (Le vom enumera mai jos)

Ce recomandăm pentru vehicule pentru perioada ploioasă/friguroasă?

Pentru a ne proteja vehiculele electrice pe timp de ger (am scris câteva sfaturi și în acest articol) recomandăm folosirea câtorva accesorii mai ales pentru posesorii de scutere electrice sau triciclete electrice.

Pentru scutere sau triciclete recomandăm folosirea huselor de protecție deoarece protejează atât de praf, ploaie, cât și de mici intemperii.

Husă de protecție pentru triciclete:

husa tricicleta electrica

Husa de mai sus se potrivește foarte bine la triciclete electrice pentru adulți cu un loc, sau pentru cele cu două locuri vă recomandăm acest model care se pretează foarte bine și la ATV-uri, chiar și la cele mari. Poți să o folosești acasă daca bagi tricicleta în magazie, afară dacă plouă tare sau ninge, în timp ce ești în vizită la cineva și vremea devine nefavorabilă, husa încape perfect în portbagaj sau în coș.

Husă de protecție pentru scutere electrice:

Husa pentru scutere electrice are celeași beneficii ca și cea pentru triciclete descrisă mai sus.

Protecție frig la picioare

Husa aceasta este un obiect de nelipsit pentru persoanele care au probleme locomotorii și care depind de aceste vehiculele electrice pentru a se deplasa și a-și achiziționa mâncare/medicamente. Construită dintr-un material călduros, îți protejează picioarele, genunchii, pieptul de frig în deplasările pe ger.

Husa anti-ploaie tip acoperiș

Ultimul produs din gama noastră descoperit la un Start-up din Franța, țara în care bicicletele sunt folosite foarte mult datorită restricțiilor mari pentru autovehicule în orașele aglomerate este protecția anti-ploaie Bub-Up:

4 comentarii la „Tu ieși La Plimbare Pe Vreme Rea?”

 1. Bună ziua! o întrebare am la dvs.în sezonul foarte rece ,iarna cu temperaturi scăzute sau precipitații abundente de zăpadă când face imposibila deplasarea cu tricicleta electrică ce trebuie făcut ca acumulatorii sa nu se deterioreze?Mulțumesc!

  Răspunde
  • recomandam sa nu ii incarcati sub 0 grade daca ii tineti afara. Daca totusi tineti afara vehiculul, recomandam sa puneti niste polistiren in jurul lor. Ideal ar fi daca aveti posibilitatea sa depozitati vehiculul intr-un garaj.

   Răspunde
 2. Eu am un Pegas Partizan verde mineral si o bicla Spinter Brasov .
  Le parchez numai in casa….deoarece locuiesc in PH (patria hotilor ) si se cam fura.
  Colorati sunt peste tot dar la noi in PH ne prisosesc.
  Ca raspuns la intrebare….da ,dar la mine nu este plimbare….este necesitate.
  Bateria mea este de 30Ah/36V/Li Ion si am montat la ambele bicle ampermetru si voltmetru ca sa protejez bateria si sa o am 50 de ani ! Nu depasesc niciodata 10A , prefer sa merg pe langa ea la deal.
  LA MULTI ANI !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.