Tricicletă Electrică cu 100km autonomie

Dacă ești în căutarea unei triciclete electrice care să aibă aproximativ 100km autonomie, urmărește acest articol până la final și o să vezi cum o poți obține.

Ce autonomie au tricicletele electrice atunci când ies din fabrică?

Majoritatea tricicletelor electrice, atunci când le achiziționați de noi au o autonomie de aproximativ 30-50km, aici ne referim la cele mai uzuale modele.

Cum se calculează autonomia la o tricicletă electrică?

Autonomia totală depinde foarte mult de factorii de mediu (temperatură, vânt), drumul (dacă are sau nu pante), gradul de încărcare a tricicletei, viteza de deplasare.

Producătorii folosesc următoarea formulă la calcul: Viteza să fie medie, deci undeva între 15-20km/h, să fie 20 grade celsius afară, șosea dreaptă, încărcată cu 70kg. (Am explicat și aici, dacă e frig afară, autonomia scade și până la 50%)

Ce trebuie să fac pentru a avea 100km autonomie?

Dacă ai ales o tricicletă electrică de la Bimax, fie pe 48V, fie pe 60V acum ai posibilitatea să îi dublezi autonomia foloisind un KIT de acumulator suplimentar.

Exemplu: să zicem că ai o tricicletă electrică ZT-16, o greutate de 70kg, și drumuri destul de drepte, ajungi la o autonomie aproximativ ideală de 50km, avem clienți care la unele modele au depășit autonomia care o declarăm noi pe site (producătorii dau mai mult, noi mai scădem cel puțin 10km totdeauna).

Achiziționezi un KIT suplimentar de 60V pe Litiu-Ion care este cu vreo 20 și ceva de kg mai ușor decât bateriile originale chiar dacă are același voltaj și aceiași capacitate (20Ah) și îl instalezi pe tricicletă, iar autonomia se va dubla din acel moment. Dacă înainte parcurgeai cu o încărcare 50km, acum vei face cei 50km, după care vei comuta pe acumulatorul Litiu-Ion și vei mai face încă 50km fără probleme. Regula se respectă și dacă ai o greutate mai mare pe tricicletă și făceai de exemplu doar 30km cu o încărcare, acum vei face dublu, adică 60km.

Se poate dubla autonomia la tricicletele care au 48V sau doar la cele pe 60V?

Poți dubla autonomia atât la tricicletele cu alimentare la 48V (cele cu 4 baterii pe gel) cât și la cele cu alimentare pe 60V (5 baterii cu gel).

Unde găsesc KIT-urile de dublare a autonomiei?

tricicleta electrica 100km autonomie
Găsești pe această pagină KIT-urile. Alege în funcție de tensiunea de alimentare a triciclului tău.

Pentru ce triciclete pot avea 100km autonomie?

Înainte de toate, trebuie să ști că o autonomie de 100km este una relativă, așa cum am zis și mai sus e influențată de mai mulți factori.

Noi am instalat cu succes aceste kit-ul pe mai multe modele de triciclete electrice printre care amintim: ZT-15 A, ZT-15 D, ZT-15 E, ZT-18, TRD910, TRD911, ZT-16, ZT-17, ZT-63 (cu aceasta am început inițial, există și un video pe youtube cum am făcut).

Am comercializat acest KIT și pentru alte tricicluri care nu erau achiziționate de la noi și le-au instalat direct beneficiarii.

Dacă până acum era o scuză, că nu avem triciclete cu acumulatori litiu ion sau cu 100km autonomie, acum găsești fără probleme.

Conținut KIT

  1. Acumulator Litiu-Ion 48V, 20Ah, sau 60V, 20Ah cu celule LG și cu BMS de protecție inclus.
  2. Încărcător pentru acumulator Litiu
  3. Conector încărcător pentru a se potrivi cu tricicleta dvs
  4. Comutator cu 3 căi. Comutați ușor de pe bateriile clasice ale triciclului pe cea nouă cu Litiu Ion. Când se descarcă una, efectiv rotiți de comutator și ați trecut pe cealaltă sursă de energie.
  5. Cabluri necesare. În Kit sunt incluse cablurile necesare instalării acumulatorului suplimentar.
  6. Siguranță – pe unul din cabluri este instalată o siguranță specială de tip auto 40mm pentru a preveni degradarea acumulatorului Litiu în caz de scurtcircuit.

Cum arată o baterie litiu instalată pe un triciclu?

Ca să îți dai seama cât de mic e un acumulator litiu de 60V pe lângă cei 5 cu Gel, urmărește pozele de mai jos, sunt de pe o tricicletă electrică ZT-17.

Acumulatorul albastru e cel care îți dublează autonomia, cele 5 cu roșu sunt acumulatorii clasici care vin odată cu tricicleta electrică.

Folosim doar acumulatori Litiu-Ion de înaltă calitate, nu folosim celule care sunt destinate pentru altfel de aplicații si care nu rezistă în timp. Acumulatorii sunt testați și au garanție. Durata de viață a unui acumulator litiu este cel puțin dublă față de unul cu Gel.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.