Modele Scutere Electrice fără permis în 2023

Table of Contents

Despre scutere electrice vă putem spune că sunt o opțiune de transport alternativă, care au avantaje precum emisii zero, costuri mai mici de întreținere și zgomot redus. Acestea sunt alimentate de baterii, care trebuie să fie încărcate înainte de utilizare. Unele modele au o autonomie mai mare, în timp ce altele pot fi reîncărcate în mai puțin de o oră. Scuterele electrice sunt, de asemenea, mai ușoare decât cele cu combustie internă și pot fi mai silențioase, ceea ce poate fi benefic pentru mediul urban.

Condițiile tehnice pe care trebuie să le dețină un scuter electric pentru a fi condus pe drumurile publice în 2023

  • Cel mai important lucru la care trebuie să fiți atenți la achiziționarea de scutere electrice este ca acesta să fie omologat. Nu cădeți în plasa comercianților care vă spun că dacă are viteza maximă 25km/h nu aveți nevoie de înregistrare la primărie sau omologare pentru că este fals, această lege se aplică doar bicicletelor electrice asistate (adică dacă dați din pedale să pornească și motorul, fără accelerație).
  • Să aveți COC și CIV de la comerciant pentru a-l putea înregistra.
  • Să aveți factură fiscală pe care să fie trecută seria de șasiu a vehiculului.
  • Toate scuterele electrice care au accelerație și scaun (înafară de trotinete electrice) cu viteza mai mare de 6km/h și mai mică de 45km/h se înregistrează la primăria localității pe raza căreia aveți domiciliul pentru a circula legal pe drumurile publice în 2023.

Despre tot ce trebuie să știți, care sunt legile care se aplică la circulația pe drumurile publice a vehiculelor, am scris și aici unde am și explicat unii termeni.

Condițiile tehnice pe care trebuie să le dețină un scuter electric pentru a fi condus fără permis în 2023

Pentru a putea conduce fără permis pe durmurile publice scutere electrice în 2023 trebuie să urmăriți următorii parametrii tehnici din COC:

  1. Viteza maximă în COC (Atenție, în COC obligatoriu, nu pe factura care v-o oferă comerciantul) trebuie să fie de 25km/h sau mai mică.
  2. Capacitatea motorului să fie mai mică de 4kw (de exemplu poate fi de 400W, 1000W, etc, dar nu mai mare de 4000W).
  3. Să facă parte din categoria L1e în CIV.

Modele scutere electrice fără permis recomandate de noi

În funcție de buget și de necesitățile clienților Bimax, recomandăm 2 modele de scutere electrice.

Bicicleta electrică (Scuter electric fără permis) ZT-02

Dacă sunteți în căutarea unui mijloc de transport alternativ, economic și eco-friendly, atunci scuterul electric este alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Primul model pe care vi-l recomandăm este unul accesibil și cu un design compact, perfect pentru deplasările locale de zi cu zi. Acest model este ușor de manevrat și este echipat cu tehnologii moderne pentru a asigura o experiență de conducere confortabilă.

bicicleta electrica zt-02

Noi denumim în cadrul Bimax acest model, Bicicleta Electrică ZT-02 tocmai pentru siplu fapt că este mai ușor decât în scuter normal, are și pedale care te ajută fie dacă vrei să faci puțină mișcare, fie pentru a spijinii pe ele picioarele dacă vă este mai confortabil așa.

ZT-02 mai are un coș robust în față, unde poți pune cumpărăturile tale de zi cu zi, dar și lumini astfel că poate fi folosit și pe timp de noapte.

Motorul de 350W este suficient pentru străzi, drumuri cu puțină pantă, dar ajută și la autonomie pentru că nu consumă mult din baterii.

Bateriile lui sunt cu GEL, 4 bucăți la număr și au fost puse așa pentru ca prețul final al scuterului să fie unul accesibil pentru toată lumea. Dacă era cu Litiu Ion, era mai scump, dar dacă cineva și-l dorește cu Litiu Ion, facem acest upgrade la cerere.

Autonomia acestuia este în jur de 30km, totul depinde de factorii variabili: greutate, temperatură exterioară, etc.

Instalația electrică este foarte simplă ceea ce îl face foarte fiabil. Scuterele complicate cu extrem de multe funcții și senzori, pot fi greu de reparat după garanție, de aceea acest model este unul best buy.

Unde nu recomandăm acest model: De exemplu la aplicațiile de livrare mâncare, unde ai nevoie de autonomie mai mare și să poți să încarci rapid poate chiar de mai multe ori pe zi, ori în cazurile în care baterie trebuie detașată pentru a o încărca. La acest model Bateria se încarcă direct pe scuter.

Se înregistrează la primărie și se conduce fără permis, având viteza maximă omologată de 25km/h.

Scuter Electric ZT-36

Dacă sunteți în căutarea de scutere electrice puternice, rapide și cu o pornire instantanee de pe loc, atunci modelul ZT-36 Warrior este perfect pentru dumneavoastră. Cu dimensiuni mari, voluminoase și un design confortabil, acest scuter electric va face o impresie impresionantă în trafic.

Este echipat cu un bord modern, care include lumini LED economice și atractive. Motorul puternic al acestui scuter electric vă permite să urcați orice stradă din România fără să vă faceți griji că vă va lăsa în drum. Acest scuter electric este o alegere ideală pentru cei care doresc un mijloc de transport rapid și puternic, în același timp eco-friendly și cu costuri de intretinere reduse.

Este echipat cu baterii puternice, pe 60V care asigură o autonomie mai mare, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji pentru a ajunge la destinație. Acest scuter electric este, de asemenea, mai ușor decât modelele cu combustie internă chiar dacă are un design mare, ceea ce îl face mai ușor de manevrat și mai silentios.

Deși bateriile sunt cu Gel, se descurcă foarte bine, însă la cerere putem să îl dotăm cu acumulatori Litiu Ion.

scutere electrice zt-36

Se înregistrează la primărie și se conduce fără permis, având viteza maximă omologată de 25km/h. De asemenea acest model se găsește și în varianta cu viteza maximă de 45km/h, dar în acest articol nu intrăm în detalii deoarece discutăm doar de cele fără permis.

Te rog să ne spui într-un comentariu cum ți se par cele 2 modele de scutere electrice prezentate de noi în acest articol.

2 comentarii la „Modele Scutere Electrice fără permis în 2023”

  1. A-mi place site-ul pentru cei interesați e un bun ghid ajutător și justificator in același timp afli lucruri noi și interesante ! Bravo Bimax și mult succes înainte!! ????????????☀️????????????????

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.