acceleratii biciclete electriceLa bimax.ro, pentru că avem și piese de schimb pentru orice bicicletă sau scuter electric, primim multe telefoane și comenzi de accelerații electrice.

Accelerația e o componentă care se poate deteriora destul de ușor din cauza că este poziționată în locul în care noi ținem strâns de ghidon pentru a avea echilibru și siguranță, mai ales dacă suntem la primele încercări cu o bicicletă electrică. Se mai poate defecta și dacă în zona de legături ajunge apă, sau dacă tragem de ea până se dă ”peste cap” și facem scurt la pinii senzorului hall.

În imaginea alăturată puteți vedea câteva modele de accelerații, însă pe piață sunt mult mai multe. Ca și idee, am văzut chiar modele cu 7-8 fire.

 

Cum identificăm defectul?

Se identifică cele 3 fire (dacă sunt mai multe la accelerație) care fac schimbarea de turație a motorului. Dacă nu se pot identifica vizual (de obicei sunt legate într-o mufă separat de restul butoanelor sau led-urilor care indica nivelul bateriei), se desface accelerația și acolo se observă firele care merg la acel mic ”integrat”. De obicei sunt Roșu (+), Alb sau Verde (semnal) și Negru(-).

După ce am văzut firele, măsurăm pe conectorul care vine de la controller cu multimetrul intre 2 dintre cele 3 fire ale accelerației. Ar trebui să găsim o tensiune de 5V, de obicei între extremități (Roșu și Negru).

masurare acceleratie electrica

 

Dacă multimetrul indică tensiunea de 5V, înseamnă că avem tensiune de la controller, dar accelerație nu trimite semnal înapoi pe cel de-al treilea fir.

Ca să testam dacă iese semnal din accelerație, conectăm firele accelerației înapoi la controller și măsurăm cu multimetrul între Ground (de obicei Negru) și firul de semnal. (de obicei Alb sau Verde). Ar trebui să avem o tensiune de 1V cu accelerația în punctul minim, iar dacă o rotim la maxim, în jur de 4V. A se vedea și schema de mai jos:

masurare acceleratie electrica iesire

  • Explicație: 5 Volt DC Power Source – este controller-ul care trimite 5 V la accelerație.

Dacă între firul de ieșire și Ground, nu avem tensiune, înseamnă că accelerația este defectă și trebuie înlocuită. Avem pe stoc o gamă largă de accelerații care acoperă majoritatea producătorilor de biciclete, scutere, trotinete sau triciclete electrice.

Alege o accelerație potrivită de aici

banner bimax

Categorie: Informatii, Tutoriale
Taguri: , , ,
Data postarii: iunie 11, 2015

4 comentarii la articolul “Cum testez/schimb accelerația la bicicleta/scuter-ul electric?

  1. Buna ziua! Am un scuter electric sau chopper…
    Dintr o data s a oprit si accelerația nu mai funcționează…ce pot face? Sau cum îmi pot da seama ca este defecta? Macar sa stiu sa pot cumpăra alta.
    Îmi cer scuze nu ma pricep la denumirea lui, eu ii spun ” cicârâc ” 🙂 daca este nevoie atașez si o poza…
    In cazul in care imi spuneți ca este defecta…pot achiziționa de la dvs ce imi trebuie ?
    Mulțumesc mult !

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Social Media