Se apropie sezonul friguros sau poate chiar este in momentul in care cititi acest articol si ne-am hotarat sa va oferim cateva sfaturi legate de ingrijirea bicicletei electrice pe toata perioada iernii.

La modul general, cu bicicleta, scuterul, trotineta, tricicleta electrica se poate circula si pe perioada iernii dar trebuie sa fim atenti la cativa factori care ne pot prelungi durata de viata a mobilului si a componentelor sale, precum acumulatorii, controller-ul, incarcatorul, etc…

Circularea prin umezeala:

  • Inainte de a pleca la drum cu bicicleta electrica pe timp de ploaie este important sa se verifice ca bornele bateriilor, conectorii controller-ului sa nu fie dezizolati sau in zona in care apa poate ajunge cu usurinta.
  • Bicicleta nu se va lasa in timpul stationarii direct in ploaie sau umezeala deoarece conductorii se pot imbiba cu apa si in timp devin casanti.

Daca circulati iarna:protejarea bicicletei pe perioada iernii

  • Daca se circula iarna, va atentionam ca orice bicicleta electrica, indiferent de unde este achizitionata are o scadere a autonomiei de deplasare care poate ajunge pana la aproximativ 50% din cauza temperaturii. (Temperatura este unul din cei mai importanti factori care pot duce la fluctuarea autonomiei).
  • Daca circulati frecvent iarna, recomandam ca incarcarea acumulatorului sa se faca in interiorul unei cladiri protejate de temperaturi scazute si umiditate, mai ales ca majoritatea bicicletelor electrice au cutia acumulatorului detasabila.
  • Nu este recomandat sa circulati daca temperatura aerului este sub 0 grade Celsius, atat din motive de protejare a bicicletei cat si din motive de siguranta.
  • Dupa ce va intoarceti din traseu, pe timp de iarna, este recomandat sa puneti acumulatorul la incarcat dupa cel putin o ora de stationare la temperatura ambientala.

Daca nu circulati iarna:

  • Daca nu circulati pe perioada sezonului rece cu bicicleta electrica, recomandam ca cel putin acumulatorul sa il depozitati in interiorul casei.
  • Daca acumulatorul nu este folosit mai mult de 28-30 de zile, necesita incarcare pentru a nu isi pierde durata de viață.
  • Pe timpul iernii, daca nu folositi bicicleta, dezumflati rotile dar nu de tot, pentru a nu a fi toata greutatea pe janta.
  • Inainte de depozitare este recomandata curatarea integrala a bicicletei si ungerea lantului.

O parte dintre aceste sfaturi, le gasiti si in manualele de utilizare pe care le primiti odata cu achizitionarea unei biciclete de la noi.

banner bimax

Categorie: Informatii, Tutoriale
Taguri: ,
Data postarii: noiembrie 11, 2014

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Scutere electrice conduse fără permis (2019)
Scheme controller-e pentru biciclete electrice
Informații privind circulația pe drumurile publice a Vehiculelor Electrice
Cum se demontează roata cu motor la ZT-02 / ZT-62 / ZT-65?
Reparație trotinetă Electrică Myria MY7010 BK
Tricicleta electrică ZT-15, varianta de iarnă sau ploaie
Diferența dintre motorul cu perii și cel fără perii
Cum testez/schimb accelerația la bicicleta/scuter-ul electric?
Cum se leagă în serie bateriile?
Cum conectăm accelerația la o bicicletă electrică?
Social Media