În articolul de astăzi dorim să dezbatem puțin ideea de a achiziționa o bicicletă electrică la mâna a doua și câteva sfaturi în această privință.

La ce să fim atenți când intenționăm să cumpărăm o astfel de bicicletă?

 1. Cel mai important lucru este să vă asigurați că este funcțională în special pe partea electrică. Sunt o grămadă de anunțuri cu biciclete electrice foarte ieftine care spun cam așa: in stare perfectă de funcționare dar are nevoie de încărcător și nu este încărcată. 
 2. Să aibă toate componentele. Sunt multe anunțuri la fel ca și în cazul de mai sus, în care se specifică lipsa accelerației sau a controller-ul.
 3. Să nu fie un model foarte vechi. Riscați să nu mai găsiți componente. Dacă are și carene din plastic e și mai nasol.

De ce să nu cumperi o bicicletă electrică la mâna a doua?

Dacă ai citit punctele la care trebuie să fi atent atunci când găsești anunțuri cu biciclete electrice second-hand atunci îți putem explica de ce nu merită:

 • Primul punct de mai sus și cele mai dese anunțuri în care vânzătorii spun că nu e încărcată bateria: nu au nici încărcător și bateria este mai mult ca sigur pe moarte.

Asta înseamnă că dacă bateria e cu Plumb Acid și de 36V, vei scoate din buzunar cel puțin 390 lei pe acumulator și cam 150 lei pe un încărcător bun.

Total investiție: ~ 600 lei cu transport inclus.

Dacă este tip Litiu Ion, pregătește-te de o investiție de minim 1500 lei.

 • Al doilea tip de anunțuri des întâlnite: este perfectă dar are nevoie de controller nou sau de accelerație.

Cazul cel mai fericit: Accelerație defectă. Iei cel mai ieftin model la 60 lei + transport, dar riști:

controller-ul să fie cu ieșire pentru accelerație iar senzorul Pedelec să fie defect și nici vânzătorul să nu știe despre acest fapt, că așa a cumpărat-o și el…

Te costă încă vreo 60 lei, pe lângă accelerația pe care ai luat-o deja + manopera unui electrician bun(~100 lei)

Cost total: ~ 250 lei;

controller ars: ori din cauza suprasarcinii ( circuit neprotejat cu o siguranță între baterie și controller), ori din alte cauze ( condens, scurt pe instalație, scurt pe senzorii hall din motor)

Te costă 185 lei un controller universal pe care să fi sigur ca îl poți monta, transport + manopera unui electrician (~100-200 lei) și riști să ai funcții pe care să le pierzi odată cu schimbarea controller-ului ca de exemplu dacă are acele comutator electronic de trepte de asistare, dacă are bord electronic.

Cost total: minim 300 lei.

 • Dacă este un model vechi: chiar dacă prețul este exagerat de ieftin, nu merita să o cumperi deoarece s-ar putea să nu mai găsiți piese.

Dacă este tip scuter nu mai găsiți carene din plastic pe nicăieri care să se potrivească perfect.

S-ar putea să nu mai găsiți nici baterii de schimb ca și în cazul bicicletei electrice First Bike care avea baterii atipice și nu se mai găsesc de aceleași dimensiuni.

Alte motive pentru care nu merită să investești într-o bicicletă electrică second hand

 1. Bicicleta poate fi furată. Dacă a fost furată din localitatea ta sau din apropiere, te poate opri poliția in trafic pentru a verifica seria de șasiu și riști ca tu să fi primul suspect; Am avut și noi caz în care ni s-a furat un ZT-08 și cumpărătorul ne-a sunat să îi vindem un încărcător…
 2. Nu ai garanție, toate reparațiile le vei suporta tu.
 3. Riști să cumperi o bicicleta reparată de neprofesioniști doar în scopul de o vinde mai departe (vezi imaginea de mai sus).

Ia în calcul înainte de a face o astfel de achiziție, costul bicicletei+costurile de reparație+un set de acumulatori deoarece cu siguranță va trebui să îi schimbați cât de curând  (este principalul motiv pentru care se vinde o bicicletă electrică second hand funcțională) și vezi dacă totalul nu se apropie sau poate chiar depășește prețul unei biciclete noi.

Experiența noastră din vânzarea de piese de schimb cam aceasta este, și mulți cumpărători se plâng că după ce „o pun pe roți”, totalurile sunt destul de mari. Unii renunță să o mai repare aflând costurile și o scot la vânzare pentru tine, pe Olx, Okazii, La Jumate, etc…

Dacă nu te încadrezi în bugetul unei biciclete electrice noi și vrei să circuli liniștit, te poți uita în categoria noastră de vehicule electrice resigilate unde găsești prețuri foarte bune și aceleași servicii/garanții ca la oricare alt produs asemănător de la Bimax.ro. De exemplu, am avut recent un ZT-11 la 1200 lei.

banner bimax

Categorie: Informatii, Tutoriale
Taguri: ,
Data postarii: martie 19, 2017

4 comentarii la articolul “Cauți bicicletă electrică Second-Hand?

 1. Da, e adevarat ca sunt multe tepe pe net.. Trebuie mare grija si, daca nu ne pricepem, ori sa mergem cu cineva care se pricepe, ori mai bine mai punem niste banuti si luam ceva nou nout. Ce e nou si cu garantie e mult mai potrivit pentru achizitionat..

 2. Bună ziua sunt din Galați am o bicicleta electrica sh Gigant care are un defect controler cred. Am mers cu ia vreo două luni de la achiziționarea ei… Baterie încărcător e ok ..va mulțumesc

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Scutere electrice conduse fără permis (2019)
Cum se leagă în serie bateriile?
Diferența dintre motorul cu perii și cel fără perii
Informații privind circulația pe drumurile publice a Vehiculelor Electrice
Scheme controller-e pentru biciclete electrice
Cum se schimba controller-ul la o trotineta electrica?
Se înmatriculează la RAR trotinetele/scuterele electrice?
Bicicleta electrică de 2000 lei cu autonomie de 80 km
Cum funcționează o bicicletă electrică?
De la biciclete electrice la automobile electrice
Social Media