Biciclete electrice fără permis în 2016

Ne întristează faptul când ne sună oameni cu nevoia de a se deplasa prin oraș, prin sate sau fac naveta și vor o bicicletă electrică care să le facă viața mult mai plăcută și mai ușoară dar aud din stânga și din dreapta că ar avea nevoie de permis sau de înregistrare la primărie!

Am mai spus-o și o să o mai spunem de câte ori este nevoie că toate bicicletele noastre electrice se încadrează în limitele legislației în vigoare din care rezultă ca nu aveți nevoie de permis și de înmatriculare!

biciclete electrice fara permis 2016

Unde găsesc dovada că nu trebuie permis la biciclete electrice în 2016?

În ”Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor și locuinței nr. 211 din 11 februarie 2003 pentru aprobarea Reglementărilor privind condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulație pe drumurile publice din România – RNTR 2” este specificat faptul că se exceptă de la omologarea tip și eliberarea cărții de identitate următoarele vehiculele de la capitolul 2.3, punctul f:

  • bicicletele cu pedalare asistată, echipate cu un motor electric auxiliar de o putere nominală continuă maximă de 0,25kw, a cărui alimentare este redusă progresiv și în final întreruptă atunci când vehiculul atinge o viteză maximă de 25 km/h sau mai devreme, în cazul în care ciclistul se oprește din pedalat. 

Puteți vedea întreg documentul, aici.

Pe înțelesul tuturor

De când s-a hotărât ca toate mopedele să necesite cel puțin categoria AM de permis de conducere, lumea consideră că toate bicicletele care au un motor electric sau termic sunt mopede, însă nu este așa.

Ce este un moped? Mopedul este acel vehicul pe două roți dotat cu un motor termic sau electric care prin construcție nu depășește puterea de 4 KW și dezvoltă o viteză între 25 și 45km/h.

De ce bicicleta electrică nu este un moped?  Pentru că viteza ei maximă este de 25 km/h, deci nu trece și nu ajunge la 45km/h și puterea ei este limitată a 0.25 KW, exact cum prevede ordinul de mai sus.

Ce biciclete electrice recomandăm noi?

Clienților noștri le place foarte mult modelul ZT-71 pentru că este o bicicletă electrică pliabilă și o poți lua și în concedii sau în stațiuni de tratament:

bicicleta electrica zt-71 pliabila

Cea mai vândută bicicletă electrică a magazinului online bimax.ro în anul 2015 a fost ZT-08. O bicicletă electrică ieftină, care sa rezolve problema clasica de deplasare zilnică dacă nu ai nevoie de funcții speciale. (nu ai nevoie de mai multe trepte de asistare, nu ai nevoie de tracking număr km realizați, etc).

Bicicleta ZT-08 electrica

Bicicleta următoare care o puteți conduce fără permis și pe care am decis să o prezentăm, este o bicicletă hibrid (între scuter și bicicletă) și se diferențiază de o bicicletă electrică clasică prin cadru solid, suspensii față-spate, al doilea scaun pentru copil de exemplu:

bicicleta electrica zt-05 z-tech

Anul acesta avem plăcerea să vă prezentăm noul nostru model de bicicletă electrică cu acumulator Litiu-Ion, la un preț excepțional. Practic noi o numim bicicleta electrică cu acumulator Litiu-Ion low cost, deoarece este cea mai ieftină bicicletă Litiu-Ion de pe piața din România:

Bicicleta electrica z tech ZT-13

Lista completă de biciclete electrice fără permis în 2016 – aici.

Un comentariu la „Biciclete electrice fără permis în 2016”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.