Biciclete electrice cu Tichet Rabla în 2018

Anul trecut, mai exact prin luna Octombrie 2017, canalele de televiziune în special, au anunțat că românii își pot achiziționa biciclete electrice prin programul Rabla. Tot ce nu au spus cei care au adus asemenea informații este faptul că Folosirea Tichetelor Rabla pentru a achiziționa o bicicletă electrică este doar o idee care urmează a fi implementată.


Se pot achiziționa în acest moment biciclete electrice cu Tichet Rabla?

În acest moment Administrația Fondului Pentru Mediu din România (responsabilă de programele de finanțare Rabla) nu are în portofoliu un program implementat pentru achiziția bicicletelor electrice cu Tichet Rabla.

Pe site-ul acestora, la categoria Bicicliști, nu există niciun proiect publicat. Poți verifica acest lucru aici.

Programul Rabla Clasic este valabil doar pentru automobile noi.

Programul Rabla Plus, este valabil doar pentru autovehicule electrice sau hibride (Atentie: Autovehicule, nu biciclete sau mopede).


O să existe un program pentru achiziționarea bicicletelor electrice prin Rabla?

Potrivit interviului cu Ministrul Mediului din Octombrie 2017, bicicletele electrice probabil vor putea fi achiziționate prin Rabla de anul acesta înșă nu este precizat nicăieri un termen precis sau un proiect de lege. (în 2017 a fost scurt și programul pentru autovehicule noi și cu puține tichete).

Interviul cu Ministrul Mediului:

„Măsurile pe care le ia Ministerul Mediului, prin Fondul pentru Mediu, Administraţia Naţională de Meteorologie, Garda Naţională de Mediu, duc exact în direcţia diminuării emisiilor cu efect de seră. Avem programul Rabla, iar în acelaşi timp am implementat finanţare pentru achiziţionarea de maşini electrice şi, mai nou, de la anul a bicicletelor electrice. Sunt măsuri pertinente pe care le ţinem sub supraveghere. Ne gândim foarte bine să implementăm tot ce înseamnă circulaţia în zone critice în marile aglomerări, astfel încât deplasarea către locul de muncă să se realizeze cu autovehicule nepoluante, indiferent că vorbim de maşini personale sau de cele de transport public în comun.” (Graţiela Leocadia GAVRILESCU)

Sursa interviului: economica.net


De unde mă pot informa corect despre programele Rabla?

Cu siguranță în momentul în care un proiect de asemenea natură va fi publicat în Monitorul Oficial, vom fi printre cei care vor aplica pentru el și vă vom informa cu privire la aceste fapte.

Dacă doriți să aflați informații direct de la sursă, atunci puteți să studiați site-ul Administrației Fondului Pentru Mediu.

Sfat: Citiți doar blogul nostru și site-ul Fondului pentru mediu prezentat mai sus pentru informații concrete. Presa lasă foarte mult de înțeles și informațiile pe care le oferă nu sunt foarte clare pentru toată lumea, de aceea primim zilnic telefoane de la oameni care au văzut la televizor că se pot achiziționa biciclete electrice prin programul Rabla, însă așa cum ați văzut și mai sus, autoritățile competente sunt abia la idee.

Dacă îți dorești foarte mult o bicicletă electrică și ai un buget limitat, dispunem de modele Low Cost, noi cu Garanție.

» VREAU SA VAD MODELELE CELE MAI IEFTINE

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.