Deoarece circulă tot felul de zvonuri despre circulația pe drumurile publice a bicicletelor cu motor electric, ne-am gândit să redactăm un nou articol cu lămuriri legate despre acestea pentru anul 2020.

S-a schimbat ceva în codul rutier?

Momentan, nu avem o schimabare a codului rutier care să fie în vigoare în 2020 și să interzică circulația fără permis a bicicletelor electrice asistate.

Astfel, cum am mai spus și în acest articol, bicicleta electrică asistată este acel vehicul care are o viteză maximă de 25 km/h, cu pedalare asistată și un motor de 250W, specificații care se pot dovedi prin certificatele de conformitate eliberate de producător.

Dacă bicicleta pe care doriți să o achiziționați are specificațiile de mai sus, nu poate fi încadrată ca și moped în codul rutier în vigoare.

TOP Biciclete Electrice fără permis de la BIMAX:

KUBA XT-1

KUBA XT-1 – Vezi specificațiile complete

Este o bicicletă electrică de calitate, cadru din aluminiu, o baterie Litiu-ion care este mult mai buna decât cele pe plumb (știm asta din alte articole). Furca față din aliaj magneziu, coș inclus.
Se conduce fără permis!

TORNADO TRD-10

Deși Tornado este un brand unguresc, majoritatea bicicletelor produse pentru ei se asamblează în Turcia, în special de când a intrat taxa antidumping pentru bicicletele electrice cu proveniență China.

Tornado TRD-10 – Vezi specificațiile complete

Un fel de Logan pentru România este denumită bicicleta electrică TRD-10 la noi la Bimax deoarece este un model Low Cost dar care este bun la toate! Are portbagaj, are coș de cumpărături inclus, acumulator litiu.

Este o bicicletă mai ieftină deoarece cadrul este din oțel, nu are display LCD, decât un indicator de nivel de baterie pe ghidon, dar asta înseamnă că are un circuit foarte simplu, ușor de întreținut, ușor de depanat și cu o durată de viață foarte lungă.
Se conduce fără permis!

TORNADO TRD-26 MAX

Tornado TRD 26 MAX

Probabil cea mai vândută bicicletă electrică din mediul rural din România. O găsești în fiecare sa sub diferite denumiri, de la Lofty, la Polymobil, ZT-10, ZT-61, ZT-39, Z-Tech, Tornado, până și Arizona.

Noi am trecut prin aproape toate versiunile de mai sus și am ajuns la ultima versiune lansată pe piață (cea din imaginea de mai sus), denumită Tornado TRD26 MAX pentru că o vedem cea mai rezistentă din această gamă.

Este o bicicletă grea datorită cadrului extrem de solid din oțel, roțile cu spițe turnate, special pentru drumurile proaste de la țară. Astfel scăpăm de schimbatul spițelor când acestea cedează, de centrat roți, etc.

Are 4 baterii cu Gel de 12Ah fiecare, legate în serie. Sunt mai grele decât cele pe Litiu, cu durată de viață puțin mai mică, dar când vine timpul să le schimbați, veți scoate mult mai puțini bani din buzunar în comparație cu alte modele!

Motorul este foarte puternic, poziționat în roata din spate și fără reductor, astfel nu aveți deloc întreținere la el!

Bicicleta TRD 26, se conduce de asemena fără permis!

Moutain Bike electric legal pe drumurile publice?

Da, din 2020 ne mândrim cu un MTB electric care este perfect legal pentru a circula cu el și pe drumurile publice deoarece este omologat ca bicicletă electrică asistată cu viteza de 25km/h și motor de 250W.

Dacă îți place să te plimbi atât pe drumurile publice cât și ieșirile la munte, KUBA T-7 își va fi de mare folos, mai ales când ai de urcat pante sau de făcut trasee lungi!

Așa cum am spus și mai sus, și acest model poate fi condus fără permis!

banner bimax

Categorie: Informatii, Produse
Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Data postarii: februarie 4, 2020

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Scutere electrice conduse fără permis (2019)
Scheme controller-e pentru biciclete electrice
Informații privind circulația pe drumurile publice a Vehiculelor Electrice
Biciclete/scutere electrice prin Programul Rabla 2020
Cum se leagă în serie bateriile?
Tricicleta electrică ZT-15, varianta de iarnă sau ploaie
Diferența dintre motorul cu perii și cel fără perii
Cauți bicicletă electrică Second-Hand?
Ce se poate conduce fără permis?
Cum se schimba controller-ul la o trotineta electrica?
Social Media