Top 3 vehicule pentru deplasare rapidă în București

Zilele trecute am avut plăcerea de a participa la o conferință în București (noi fiind cu sediul in Bistrița) legată despre mobilitatea urbană.

Deși am mai fost în București, de obicei evitam orele aglomerate sau nu pătrundeam în zonele mega aglomerate, însă acum nu am avut de ales așa că Waze-ul arăta roșu mai mereu:

trafic aglomerat waze

După această experiență de condus, și cu siguranță nu am pătruns pe cele mai aglomerate străzi din oraș, ne-am gândit să facem un top 3 vehicule recomandate pentru a scăpa de traficul infernal din București, asta dacă nu cumva îți place să stai bară la bară…

1. Trotineta Electrică

Dimineața în special, am văzut foarte mulți trotinetiști în București iar noi suntem convinși că este vehiculul numărul 1 în spargerea cozilor infernale atunci când vrei să ajungi la timp într-un loc anume în capitală.

De multe ori, chiar și în Bistrița, când avem mai multe trebușoare de rezolvat în diverse locuri, ne folosim de trotinete electrice pentru că dacă calculezi timpul pe care îl pierzi până găsești un loc de parcare și timpul de mers pe jos de unde te-ai parcat pentru că niciodată nu găsești un loc la 10 metri de unde ai nevoie, o să vezi că ai numai de câștigat.

Noi la Bimax, folosim trotinete E-twow pentru deplasarea de zi cu zi și tot acestea vi le recomandăm și vouă din două motive:

 • Sunt foarte rezistente și cu piese de calitate;
 • Găsești tot timpul piese de schimb pe stoc și chiar un service partener în București.
trotinete e-twow bistrita

De ce o trotinetă electrică în București?

 • Sunt ușoare (E-Twow Booster V are aproximativ 11 kg)
 • Te strecori ușor printre mașini
 • Treci ușor de pe pistă pe carosabil
 • E 100% legală, fără taxe, fără permis sau atestat de conducere, fără înregistrare la primărie.

2. Bicicleta electrică pliabilă

Uneori vrei ca un vehicul electric să fie multifuncțional, așa că o bicicletă electrică pliabilă îți aduce o sumedenie de beneficii dacă o folosești în București, din care amintim:

 • Dacă vrei să împarți drumul jumătate cu mașina/metrou și jumătate pe bicicleta electrică o poți face deoarece cele pliabile ocupă spațiu puțin și sunt ușoare la rândul lor.
 • La fel ca și trotineta, o manevrezi destul de ușor prin trafic.
 • O poți folosi și în scopuri recreaționale, atât în București cât și când pleci în vacanță, doar e pliabilă nu?
 • Poți să duci la încărcat doar bateria, ceea ce la majoritatea trotinetelor nu poți.
 • Sunt mai confortabile, având șa.

Noi recomandăm Bicicleta Eelectrică pliabilă din gama Pegas sau dacă vrei ceva mai premium, atunci Z-tech ZT-74.

3. Bicicletă electrică normală

Fiindcă la Bimax oferim consultanță clienților care doresc sa îți achiziționeze un nou vehicul electric, auzim mereu diverse opinii despre vehiculele descrise mai sus: „trotinetele nu îmi oferă siguranță”, „trotinetele mi se par firave”, „bicicletele pliabile mi se par mici”, „bicicletele electrice pliabile mi se par de copii”, care bineînțeles că sunt doar concepții stabilite în mintea oamenilor înainte de a testa un astfel de produs, recomandăm bicicletele electrice clasice care pot să aibă roți mari, seamănă foarte bine cu o bicicletă clasică, clienții sunt mult mai familiarizați cu ele, adaptarea fiind mult mai ușoară.

Dintre aceste biciclete electrice, dacă vrei calitate la componente și un design clasic, recomandăm Z-tech ZT-34.

BICICLETA ELECTRICA Z TECH ZT 34

Dacă din diverse motive îți dorești un model mai low cost, atunci îți putem recomanda Tornado TRD-08. Această bicicletă este disponibilă atât cu roți de 26” cât și cu roți de 22”. Bicicleta asta, noi o comercializăm în România încă din 2014 sub brandurile Z-tech sau Tornado iar clienții sunt extrem de mulțumiți. Dacă până acum ceva timp avea baterii cu acid, acum o găsiți numai în variantă Litiu-Ion.

Ce nu recomandăm pentru traficul din București?

Aici să nu credeți că se vor regăsi doar produse pe care nu le comercializăm noi, ci dinpotrivă, lista cumprinde si modele de-ale noastre deoarece ne place să fim transparenți cu clienții.

 • Nu recomandăm acele scutere electrice tip harley sau CityCocco (care vin mai mereu la noi în service pentru schimbare de controller) deoarece au o priză foarte mare la astfalt datorită roților foarte late și asta duce la diminuarea rapidă a autonomiei.
 • Nu recomandăm bicicletele electrice tip scuter sau chiar scuterele electrice deoarece riști destul de mult să stai la coadă fiindcă am văzut cazuri în care nu ai loc să intrii printre mașini să ajungi în față la semafor. (Dintre aceste amintim: Z-tech ZT-09, ZT-25, etc)
 • Din aelași motiv ca și mai sus, nu recomandăm tricicletele electrice decât persoanelor care numai așa se pot deplasa.

Tu ce vehicul folosești sau vrei să folosești în București pentru a nu mai sta „bară la bară”?

Un comentariu la „Top 3 vehicule pentru deplasare rapidă în București”

 1. Ha ha !
  Articolul Dvs nu m-a impresionat !
  Motivele sunt ….
  -nu stau in Bucale !
  -nu-mi plac trotinetele electrice
  -eu am bicla electrica pliabila de 350W/36V/21 Ah Litiu fabricata la Brasov !
  Acum 2 ani am fost cu Dvs.in corespondenta sa cumpar un FAT Bike 250W/36V/10A si nu m-au multumit conditiile Dvs de livrare in Bordeni PH ! Plus ca era la un pret piperat !
  Am cumparat de la Carrefour Ploiesti cu 49999 lei si dupa 5 luni de folosire s-a ars controlerul !A fost dusa inapoi la Craiova la reparat si la Ploiesti nu s-a mai intors !S-a pierdut pe drum !
  Succese !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.