ROMEXPO, compania care lucrează ecologic

Anul acesta participând la diverse evenimente în București, organizate la Romexpo, am rămas plăcut surprins să văd utilaje electrice care își făceau treaba foarte bine prin curte.

Modelul care mi-a plăcut cel mai mult este o electro platformă care suportă o încărcare de până la 3000 kg, are tracțiune pe spate prin motorul electric de 3.6kw.

platforma electrica lateral

Din informațiile tehnice oferite de producător, modelul ET 3 de platformă electrică are în dotare 2 baterii de 40V și 280Ah, cel mai probabil înseriate.

Pe lângă motorul care asigură mișcarea efectivă mai are în dotare și un servomotor de 1.6KW care să deservească la sarcini precum încărcarea.

platforma electrica motor spate

După cum se observă în imaginea de mai sus, motorul este poziționat aproape de axa roților din spate, pentru ca transmisia să fie cât mai strânsă și mai directă. În cutia din lateral se află bineînțeles cei doi acumulatori de tracțiune, necesari pentru a vehicule electrice.

Atât la platforme sau stivuitoare electrice cât și la alte vehicule electrice (de exemplu biciclete electrice, trotinete electrice, etc) trebuie să aveți în vedere că acumulatorii trebuie să fie deep cycle dacă sunt folosiți cei pe plumb, iar cei pentru UPS-uri sau cei de pornire auto nu vor funcționa mai mult de câteva săptămâni.

PS: Despre acumulatori deep cycle am mai scris și aici.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.