Producător celule Litiu Ion – 100% European

Compania Northvolt, producător specializat în fabricarea de celule Litiu Ion pentru mașini electrice, a anunțat că a produs primele sale celule în fabrica din Suedia. (PS: În 2015 am scris despre introducerea primului autobuz electric în București)

Ce este NorthVolt?

northvolt - producator celule litiu ion
Sursă imagine: https://www.nexusgroup.com/

Northvolt a luat ființă în 2017, atunci fiind anunțată și prima sa uzină, în Suedia, unde celulele sunt proiectate de către personal european și produse tot acolo, lucru care marchează un nou capitol în istoria industrială europeană: „prima celulă 100% europeană, desenată, dezvoltată și asamblată într-o gigafabrică de către o companie locală europeană de baterii”.

După teste, în 2022 vor fi făcute primele livrări de celule Litiu Ion, destinate vehiculelor electrice, urmând ca în anii următori capacitatea fabricii să crească până la 60 GWh. (undeva la 60 milioane de KWh putere)

Fabrica are deja, un număr de aproximativ 500 angajați, ceea ce ne face să credem că capacitatea de producție este foarte mare.

Să sperăm că pe lângă giganții din industrie care au deja contracte încheiate cu fabrica (BMW, Scania, Volvo, etc) vom putea beneficia și noi prin intermediul distribuitorilor de celule de calitate europeană în proiectele noastre electrice.

Ce face Bimax în industria acumulatorilor Litiu Ion?

La Bimax, am început prin 2017 să lucrăm din ce în ce mai mult cu acumulatori Litiu Ion, facând tranziția greoaie de la acumulatori pe Gel.
În 2018 am făcut research, iar în 2019 am importat din China câteva loturi de acumulatori Litiu-Ion de 36V și 48V pentru biciclete electrice sau triciclete electrice.
În urma experienței nu tocmai plăcută (unele packuri au căzut după câteva luni de utilizare și am fost nevoiți să le înlocuim clienților) am decis să nu mai importăm pack-uri din China și să le asamblăm noi în România.

acumulator litiu ion 48v
Acumulator Litiu Ion cu celule Sony, asamblat la Bimax

În acest moment folosim doar celule Litiu Ion marca Sony și LG pe care le folosim la Pack-urile noastre, iar pentru încredere, le achiziționăm numai din Europa, de la distribuitori autorizați, deoarece știm foarte bine că cele din China, de foarte multe ori sunt Fake, ori nu au capacitatea declarată, ori au alt tub reinscripționat cu mărci cunoscute, iar în spate sunt defapt celule de proastă calitate.

Vezi mai jos o listă de acumulatori Litiu Ion pe care noi îi comercializăm:

5 comentarii la „Producător celule Litiu Ion – 100% European”

  1. Mda…era de asteptat cu China !!!
    Eu am cumparat de pe net un acumulator 36V/30Ah si de cca 1 an folosesc pe Pegas Partizan cu rezultate excelente.
    Ma bucur ca acum se fabrica in Europa celulele Li Ion.
    Urez BiMax . ro viata lunga si rezultate de la nota 10 in sus .
    Un an 2022 fructuos.
    Vasile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.