Anul acesta am participat la Târgul de Energie organizat de Romexpo, ca și vizitatori și am avut plăcerea să vedem un Logan Electric „nou”.

logan electric 15000 euro

Deși Dacia de la Pitești nu construiește încă o variată Full electrică pentru niciun model de autovehicul, sunt firme care fac asta pentru tine. Practic cumpără un Logan nou, dau jos tot ce ține de motor, galerie de evacuare, rezervor, etc și îi instalează kit-ul special conceput pentru acest model de automobil.

Varianta cea mai ieftină costă 15.000 Euro, are un motor de 11 KW și o autonomie de 125 km. Acumulatorii au o durată de viață de 9000 cicluri și o garanție de 5 ani din partea companiei care le comercializează.

Încărcarea de la priza de acasă durează 3 ore și are un cost de 6 lei / 100 km ceea ce nu este rău, iar încărcarea la o stație performantă, special concepută pentru mașinile electrice, poate dura numai 20 minute.

motor electric logan

Prime Motors (firma care a dezvoltat acest proiect) are și o variantă cu autonomie de 500km, însă aceasta costă 26.000 de euro, totuși un preț bun în comparație cu alte mărci de vehicule electrice.

Motorul electric beneficiază de o garanție de 200.000 km, nu necesită întreținere, nu necesită consumabile (filtre, ulei, distribuție).

Prima mea întrebare a fost legată de poziționarea bateriilor pentru că nimeni nu își dorește să piardă spațiul din portbagaj, așa ca băieții de la Prime Motors m-au lămurit foarte repede, spunându-mi că o parte din baterii stau sub capotă, iar restul în locul rezervorului de combustibil care oricum era un spațiu neutilizat.

Mai multe detalii, puteți afla din catalogul acestora, iar noi vă dorim cât mai mulți km, indiferent de tipul vehiculului electric pe care îl aveți!

banner bimax

Categorie: De Weekend
Taguri:
Data postarii: octombrie 21, 2016

2 comentarii la articolul “Logan Electric cu 125 km autonomie

  1. „Varianta cea mai ieftină costă 15.000 Euro, are un motor de 11 KW și o autonomie de 125 km. ” – sigur motorul este de 11kW? sau pachetul de baterii este de 11kWh? Nu am gasit in brosura lor puterea motorului electric, as fi curios.

    1. Din cate am citit si eu asta am inteles: Acelas motor pe toate cele 3 tipurile,doar ca ce difera e autonomia,cu cat mai mare,cu atat mai scumpa masina.

Lasa un comentariu

Adresa de mail nu o publicam.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cauta pe blog
Vrei sa primesti noutati?

bimax.ro
banner bimax
Articole populare
Scutere electrice conduse fără permis (2019)
Informații privind circulația pe drumurile publice a Vehiculelor Electrice
Scheme controller-e pentru biciclete electrice
Tabel mărimi cască moto / scuter
Diferența dintre motorul cu perii și cel fără perii
Tricicleta electrică ZT-15, varianta de iarnă sau ploaie
Reparație trotinetă Electrică Myria MY7010 BK
Cum se demontează roata cu motor la ZT-02 / ZT-62 / ZT-65?
Cum se leagă în serie bateriile?
Cum funcționează o bicicletă electrică?
Social Media