Câte trotinete electrice se fură în România?

Deși postăm destul de rar pe blog așa cum am și garantat celor care s-au abonat la newsletter-ul nostru (că nu o să vă bombardăm cu mailuri peste mailuri) trebuie să revenim din nou la subiectul de închirieri trotinete electrice din București deoarece avem deja primele statistici.

Am scris aici un articol despre intenția companiei americane Lime de a intra pe piața din România cu serviciul de închirieri trotinete.

trotinete electrice furate

Când am postat articolul am scris acolo și părerea noastră, legată în principiu de siguranța produselor, prin care spuneam că firmele care încearcă să închirieze trotinete în România cu siguranță vor avea probleme cu furturile sau distrugerile. Se pare că am avut destul de multă dreptate deoarece datele recente ne spun că:

  • În prima lună de la lansarea serviciului Lime, au dispărut 10 trotinete. Noroc că au avut în total 1000 bucăți. Deci 1% pierderi.
  • Cei de la Flow, dintr-un total de 250 trotinete de închiriat în București, au pierdut 8, deci 4%.
  • Cei de la Wolf-e confirmă în medie 2 încercări de furt pe zi a trotinetelor lor din București însă ei spun că le găsesc foarte rapid și că până în prezent nu au avut pierderi. Citat de la reprezentantul lor:

„De fiecare dată am găsit aceste trotinete. Am făcut şi plângere penală. Am găsit trotinete şi în Prahova, Giurgiu. Unele erau în bucătării, apartamente, scări de blocuri sau magazine. Asta deşi clienţii nu au voie să iasă cu ele din zonele prestabilite.”

Sursa: știrileprotv.ro

Cu siguranță că trotinetele vor fi găsite în mare parte, fiind dotate cu sisteme inteligente de urmărire prin GPS, însă credem că mai mult o să dureze procedurile greoaie ale autorităților de punere în aplicare a perchezițiilor pentru a putea returna companiilor înapoi trotinetele.

Dacă ai circulat cu o trotinetă închiriată te rugăm să ne spui care a fost experiența ta!

2 comentarii la „Câte trotinete electrice se fură în România?”

  1. Salut bimax. Am luat o bicicleta pliabila de la dumneavoastra zt 71.Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa o gresez daca as putea cu ulei (cu ulei daca s-ar putea)si unde aume trebuie gresata sa nu daunez motorului.merci.Am avut pana pe spate si am scos cablurile partial doar cat am avut toleranta dar pana am putut sa o fac.Ele nu iasa doar daca scoti toate celelalte cabluri ceea ce e inutil.Deci intrebarea mea ar fi daca as putea sa scot cablul altfel de exemplu acolo unde intra in butuc(motor).Daca a-ti pune un video cum se desface pedalierul la zt 71 va pup.Cheia aia tip tubulara o am cu multi zimti……bafta.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.