Biciclete electrice cu încărcare solară

Ce-ai zice dacă ai avea o bicicletă electrică la care tot timpul bateria este Full?

La asta s-au gândit cei care au încercat să construiască biciclete electrice cu încărcare de la panouri fotovoltaice, unii reușind, alții mai puțin.

În Copenhaga de exemplu, 50% din populație pedalează către servici pe o bicicletă și așa ia venit ideea lui Jesper Frausig să își construiască o bicicletă electrică solară. Adică în timp ce pedalezi, sau când bicicleta stă pe pauză, să se încarce acumulatorul de la razele soarelui.

Bicicleta lui arată cam așa:

bicicleta-solara-roata

Practic, a umplut ambele roți ale bicicletei cu celule fotovoltaice, legate în serie/paralel astfel încât să ajungă la tensiunea de 42V pentru a putea încărca acumulatorul.

Jesper a construit două prototipuri, însă mai departe nu mai știm nimic, deoarece nu am mai văzut actualizări de la el pentru acest proiect.

Mark din San Diego a avut și el o idee foarte bună, așa că a pus pe un trailer de bicicletă, două panouri fotovoltaice de 12 V înseriate, suficiente pentru a-i încărca acumulatorul de 24V.

bicicleta-electrica-trailer-solar

A călătorit cu ea în jur de 60 mile, fără să o încarce, ținând cont că e totuși o bicicletă electrică pe 24 V.

Dacă vrem autonomie mare de deplasare, cred că varianta unui astfel de trailer este ideală deoarece, după vreo 30-40 km parcurși, poți face o pauză de masă, timp în care bateria se încarcă și te poți bucura din nou de alți 40 km parcurși.

2 comentarii la „Biciclete electrice cu încărcare solară”

  1. Buna ziua.
    am un scuter s
    electric la care ar trebui sa ii cumpar baterii.
    as dori sa va intreb daca as putea sa inlocuiesc bateriile originale ale scuterului cu un sistem de incarcare solara?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.