Vezi cum îți vei putea încărca mașina electrică pe autostrăzile din Anglia

Pentru că viitorul se îndreaptă cu pași mari către vehicule electrice, de la biciclete, la scutere, autovehicule, până la autobuze sau camioane electrice, instituțiile de cercetare din Marea Britanie nu stau în rezervă, ci stimulează dezvoltarea de noi tehnologii în acest domeniu cu ajutorul bugetului de 500 milioane de lire, pe care autoritățile l-au pus la dispoziție pentru acest proiect, pentru următorii 5 ani.

Compania de autostrăzi a Marii Britanie au creat benzi de circulație dotate cu cabluri electrice sub beton care generează câmpuri electromagnetice iar cu ajutorul tehnologiei Wireless, acumulatorul mașinilor electrice se va încărca pe durata parcurgerii.

banda de incarcare masini electrica anglia

Practic nu trebuie decât să te deplasezi pe acea bandă și acumulatorul se va încărca fără alte griji. De exemplu un BMW i3 poate fi încărcat în aproximativ 80 de mile, un Nissan Leaf în aproximativ 84 de mile, iar un Chevy Volt în aproximativ 35 mile.

Acest proiect este parte dintr-un proiect mai vechi care dorește ca energia consumată de vehiculele electrice să fie asigurată cu ajutorul panourilor solare.

Când vom aveam și noi suficiente vehicule electrice, încât să avem măcar stații fixe de încărcare pe drumurile din România?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.